jueves, 19 de noviembre de 2020

Mentides i pors

Mentides i pors

 Porto uns set anys de jubilat

Em considero dins d’aquells somiadors que vàrem iniciar la utilització de la informàtica, des del antics Comodores i PC’s, amb MSDOS i l’inic de Windows, bregant entre Microsoft i MAC.
Molts ja dèiem fa uns quants anys coses que ens han anat donat la raó.
La progressiva desaparició del paper, la lectura electrònica, el naixement d’una nova pedagogia i moltes altres idees, que encara eren als nostres somnis.
Contemplo amb una tristesa i dolor la situació actual. No és senzilla ni gens menys, però molts encara la fan més complexa, és un gran  èxit i un esforç ingent el tindre les escoles en funcionament, però això no nega les mancances i la pèrdua d’una oportunitat única: aprofitar la situació per treure’n un profit pel futur que vindrà, esperem molt aviat.
Durant l’espai de temps perdut, malgastat i vergonyós de l’estiu, esperant un miraculós turisme que amb el seu manà tornaria Espanya a la riquesa, l’ensenyament s’ha dedicat a programar un retorn a una escola impossible en temps de Covit, com si no passés res, tot calia que seguís igual!
En lloc de revisar continguts i programacions, enlloc de proporcionar les eines que calen al alumnes per un ensenyament possible, en gran mesura virtual, la programació s’ha centrat en els aspectes sanitaris, sense dedicar els esforços que calen a les noves situacions.
Tenen por?
A un ensenyament que contempli la utilització de eines i programes telemàtics, que comporti la creació de grups virtuals, de nous programes, de nous rols tutorials, d’una gestió de temps i continguts més d’acord amb els temps actuals.
Menteixen?
Diuen que l’ensenyament durant el confinament ha sigut un fracàs. Quines són les mesures que ho confirmen? On són les estadístiques? To t ha anat malament? 
Què volen?
Els del Poder parlen de la necessitat d’un salt tecnològic. Volen tindre-ho tot controlat i lligat, des dels professors fins les famílies
Perfecte.
Però l’escola és un dels motors, si l’aturen no rutllarà res!
Continguts, metodologies, recursos, i sobretot: transparència, democràcia i valentia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario